Laina ilman yllätyksiä

Kun tarvitset. Arkeen tai juhlaan.

 

Hae lainaa

Lainalaskuri

Lainalaskurin avulla on helppo laskea lainan kuukausierä eri laina-ajoille

LAINASUMMA

500 €
5 000 €

LAINA-AIKA

197  /kk
Turvaa maksukykysi ikävien elämäntilanteiden varalta Lainaturvallamme! Joskus kohdalle voi tulla ikäviä yllätyksiä kuten työttömyys, työkyvyttömyys, vakava sairaus tai pahimmillaan jopa kuolema. Kuukausittainen vakuutusmaksu on 9%:a sopimuksen mukaisesta kuukausierästä.
Takaisinmaksuaika 1-5 vuotta. Lainan nimelliskorko on 10% kaikille lainasummille. Koron lisäksi lainassa lainasummasta riippuva tilinhoitomaksu, enintään 12,50 € kuukaudessa. KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 15,98% - 17,78%.

Halino on vakuudeton laina 

Halino-laina on kätevä apu, kun tarvitset nopeaa rahoitusta arkeesi tai juhlaasi. Vakuudeton kulutusluotto sopii sinulle, jos olet etsimässä esimerkiksi autolainaa, remonttilainaa, juhlalainaa tai lainaa lainojen yhdistämiseen. Oli lainan käyttötarkoituksesi mikä tahansa, voit hakea Halino-lainaa 500 – 5000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia.

Tarjoamme lainaa 1 – 5 vuoden maksuajalla. Kokeilemalla sivuiltamme löytyvää lainalaskuria, voit tutkia miten maksuajan muuttaminen vaikuttaa maksettavaan kuukausierään. Voit itse valita sinun talouteesi sopivan suuruisen kuukausierän ja takaisinmaksuajan.

Halino on kustannuksiltaan selkeä. Lainan vuosikorko on kaikille lainasummille tasan 10%. Koron lisäksi veloitamme lainasummasta riippuvaa tilinhoitomaksua (korkeintaan 12,50€/kk). Voit myös maksaa lainaa sovittua nopeammin tai vaikka koko lainan kerralla pois täysin veloituksetta.

Lainasta on mahdollista pitää vuosittain kaksi maksuvapaata kuukautta. Mikäli lainan lyhennykset on hoidettu asianmukaisesti neljän kuukauden ajan, on lainasta mahdollista pitää maksuvapaa kuukausi. Tällöin vapaan kuukauden korko lisätään velkaan, mikä pidentää takaisinmaksuaikaa vastaavasti.

Hae lainaa

Hae Halino-lainaa helposti netistä

Halino-lainan hakeminen on todella vaivatonta. Voit hakea verkkosivujemme lainahakemuksella, jonka täyttäminen vie vain muutaman minuutin. Voit myös halutessasi soittaa asiakaspalveluumme, jolloin voimme täyttää lainahakemuksen kanssasi puhelimitse.

Saat alustavan lainapäätöksen heti. Lainasopimuksen allekirjoittaminen onnistuu nopeasti pankkitunnuksillasi. Rahat maksetaan tilillesi heti, kun lopulliset tarkastukset on tehty ja olemme vastaanottaneet allekirjoitetun lainasopimuksen. Rahat voivat näkyä tililläsi jopa saman päivän aikana tai viimeistään muutaman pankkipäivän kuluessa.

Tarjoamme myös täysin kulutonta palautusoikeutta. Mikäli et ole tyytyväinen lainaasi, voit perua lainasopimuksen 14 vuorokauden ajan. Lainasopimuksen peruuttaminen on täysin ilmaista.

lainaa

 

Näin haet lainaa

Halino-lainahakemuksen tekeminen on helppoa. Neljä vaihetta, ja rahat ovat käytössäsi!

 

Lainasumma

1. Valitse lainasumma

Valitse sinulle sopiva lainasumma ja takaisinmaksuaika. Tutustu myös lainaehtoihimme.

Lainahakemus

2. Täytä lainahakemus

Voit täyttää hakemuksen verkkosivuillamme tai soittamalla asiakaspalveluumme. Saat alustavan lainapäätöksen välittömästi.

Allekirjoita lainasopimus

3. Viimeistele

Mikäli saat alustavan hyväksynnän, voit allekirjoittaa sopimuksen verkkopankkitunnuksillasi. Viimeistele hakemus mahdollisesti tarvittavin lisätiedoin.

Rahaa tilille

4. Saat rahat tilillesi

Rahat maksetaan tilillesi, kun lainakäsittelijämme on tehnyt lopulliset tarkastukset. Tilisiirto tehdään samana tai viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Vaivaton hakemus ja nopea lainapäätös

lainaa kesäksi

Lainaa moneen tarpeeseen

Halino-laina on joustava kulutusluotto moneen tarpeeseen. Lainasummat vaihtelevat 500 - 8000 euron välillä. Hae lainaa itsellesi sopivasti, ja maksuajankin voit valita itse. 

 • Pitkä maksuaika helpottaa monesti arjen pyörittämistä. Esimerksi lainaa 1000 € pitkällä maksuajalla. Laina-ajan voit valita isoimmissa lainasummissa jopa kahdeksan vuoden pituiseksi.
 • Halino lainaa netistä pankkitunnuksilla kaikkien pankkien asiakkaille. 
 • Halino on verrattain halpa. Esimerkiksi edullinen 4000 euron laina, vuosikorko vain 10%, eikä lainassa ole lainkaan avausmaksua. Koron lisäksi lainassa on lainasummasta riippuva tilinhoitomaksu.
 • Lainahakemuksemme on nopea täyttää. Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua mihinkään. 
 • Kuukausierä lainassamme on mahdollista asettaa pieneksi. Se tuo joustoa elämään.
 • Hakemuksen täyttämisen jälkeen saat päätöksen välittömästi. 5000 euroa lainaa nopeasti.
 • Kun luottohakemus on lopullisesti hyväksytty, ja olet allekirjoittanut lainasopimuksen verkkopankkitunnuksillasi, rahat maksetaan tilillesi. Tästä lainaa 2000 € heti tilille. Halutessasi saat sopimuksen myös lähipostiisi allekirjoitettavaksi.
 • Halino-laina on täysin vakuudeton. Halutessasi voit kuitenkin hakea lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa, jolloin mahdollisuutesi saada haluamasi summa kasvaa. 

Lainan käyttötarkoituksia

Halino-laina sopii moneen erilaiseen käyttötarkoitukseen.

Kulutusluotto on yleisnimitys lainoille, joiden pääasiallinen käyttötarkoitus on kuluttaminen. Kulutusluottoja on vakuudettomia ja vakuudellisia. Halinon vakuudettoman luoton voit käyttää hankintoihin tai yllättäviin menoihin. Toteuta suunnitelmasi tai haaveesi Halinon avulla.

Kulutusluotto

Lukuisat pikavipit, luotot ja lainat aiheuttavat arkeen ahdinkoa. Monien maksuerien hoitaminen on sekä työlästä että kallista. Pienempien lainojen yhdistäminen yhdeksi lainaksi tekee lyhennyksen maksamisesta ajankäytöllisesti helpompaa. Lisäksi yhdistelylainalla pääset eroon useammista tilinhoito- ja käsittelykuluista, mikä usein alentaa lainanhoitokustannuksia. Lue lisää miten voit käyttää Halinoa lainojen yhdistämiseen.

Yhdistelylaina

Auton tai muun ajoneuvon hankinta on usein tärkeä, mutta kallis päätös. Oman talouden tasapainottamiseksi ja sen joustavuuden lisäämiseksi tarjoamme autolainaa, joka on vaihtoehto sinulle autokauppojen tarjoamien autorahoitusratkaisujen sijasta. Autolainan avulla hankitun auton omistajuus siirtyy sinulle heti eikä vakuuksia tarvita.

Autolaina

Mikään ei lievennä stressiä niin kuin matkustaminen. Voit saada matkustusajankohdan valintaan joustavuutta matkalainamme avulla, sillä vakuudeton lainamme mahdollistaa matkustamisesi sinulle sopivana aikana. Lainan takaisinmaksu onnistuu sinulle sopivilla kuukausierillä ja maksuajalla.

Lomalaina

Elämän merkkipaalujen saavuttamista on mukavaa juhlia yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Kustannukset saattavat silloin nousta yllättävänkin suuriksi. Juhlien ajankohtaa ei kuitenkaan tarvitse siirtää tai tarjoiluista karsia, vaikka oma taloudellinen tilanteesi ei tällä hetkellä juhlien kaikkia kustannuksia kattaisikaan.

Juhlalaina

Kodin kunnossapito- ja remontointikustannukset pääsevät monesti yllättämään varautuneemmankin taloudenpitäjän. Lisäksi kustannukset ovat monesti suuria, mutta samalla myös välttämättömiä. Olit sitten remontoimassa tai sisustamassa, tarjoamme taloutesi joustavuuden lisäämiseksi remonttilainaa.

Remonttilaina

Lisätietoja Halino-lainasta

Alla tietoja Halino-lainasta. Nopea vakuudeton luotto auttaa, kun eniten tarvitset. Luotonantajalla on yli 30 vuoden kokemus lainoittamisesta. Suomessa ensimmäiset lainat on myönnetty jo vuonna 1999.

Halinossa vuosikorko on tasan 10%. Yksinkertaista, eikö totta?

Hinnoittelu
 • Vuosikorko: 10% (Marginaali 10% + TF Bank Prime 0%)
 • Tilinhoitomaksu: 0,01% per päivä laskettuna myönnetyn luoton määrästä, enintään 12,50 € kuukaudessa
 • Todellinen vuosikorko: 15,98% - 17,78%
Muut maksut
 • Avausmaksu: 0 €
 • Muistutusmaksu: 5 € (myöhästyneestä maksusta)

 

Halino on vakuudeton kertaluotto kuluttajille. Lainaa lyhennetään tasaerin, mikä tarkoittaa sitä, että maksat saman suuruisen erän joka kuukausi takaisinmaksuaikana.

Esimerkiksi jos lainaat 1000 € ja takaisinmaksuaika on viisi vuotta, on kuukausimaksusi 24,29 € kuukaudessa, jolloin maksettava kokonaissumma on 1457 €.

Korko on vaihtuva. Koronmuutosten yhteydessä säädetään takaisinmaksuaikaa, mutta kuukausieräsi pysyy samana.

 • Vähintään 22 vuoden ikä
 • Säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä
 • Vakituinen asunto Suomessa
 • Julkinen puhelinliittymä

Tarvitsetko rahaa johonkin muuhun? Tarjoamme sinulle mahdollisuuden käyttää hyväksesi maksuvapaan kuukauden, jonka avulla voit jättää väliin yhden kuukauden maksun. Kun lyhennykset on hoidettu asiallisesti neljän kuukauden ajan, voit käyttää yhden maksuvapaan kuukauden, mikä on mahdollista korkeintaan kaksi kertaa vuodessa. Näet laskustasi heti, kun maksuvapaa kuukausi on mahdollinen.

Käytetyn maksuvapaan kuukauden korko lisätään velkaan ja se pidentää lainan takaisinmaksuaikaa.

Halino-lainan luotonantaja on TF Bank AB, Suomen sivuliike, y-tunnus 2594352-3

Täydelliset lainaehdot löydät tästä (PDF - Avautuu uuteen ikkunaan)

Joskus kohdalle voi tulla ikäviä yllätyksiä kuten työttömyys, työkyvyttömyys, vakava sairaus tai pahimmillaan jopa kuolema. Valitettavan monilta puuttuu suoja näiden tilanteiden varalta.  Sinulle, joka haluat suojata maksukykysi ja turvata perheesi tilanteen ikävien yllätysten varalta tarjoamme Lainaturvan. Vakuutuksen sisältö ja edellytykset on räätälöity ikäsi mukaan riippuen oletko alle vai yli 65-vuotias.

Kuukausittainen vakuutusmaksu on 0,45 % avoinna olevasta lainasaldostasi mutta kuitenkin vähintään 3 euroa. Esimerkiksi jos lainasaldosi on 2 000 euroa niin vakuutusmaksu on ainoastaan 9 euroa kuukaudessa. Vakuutusmaksu laskutetaan kuukausittain yhdessä lainasi kanssa.

Saat itsellesi Lainaturvan ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme numerossa 0206 90191.

HUOM! Tällä hetkellä Lainaturvaa ei ole mahdollista ottaa lainoihin, joissa on yhteisvelallinen. 

Lisätietoja Lainaturvasta

Tarvitsetko lisätietoja lainasta?

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Soita meille tai lähetä yhteydenottopyyntö. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

 

0206 90191

info@halino.fi

 

Asiakaspalvelumme on auki arkisin 8 - 16.

Asiakaspalvelu

Yhteydenottopyyntö on lähetetty.

Virhe lähetyksessä…

Valitettavasti viestisi lähetys epäonnistui. Yritä myöhemmin uudelleen tai lähetä meille sähköpostia osoitteeseen info@halino.fi

Kokemuksia lainasta

 

Kaikki tapahtui saman päivän aikana: lainahakemus, lainapäätös ja rahat tilille. Loistavaa palvelua!

       -Nainen, 52, Pirkanmaa

Pelastitte minut suuresta pulasta. Suosittelen palveluitanne muillekkin.

       -Nainen, 35, Etelä-Pohjanmaa

Kiitos todella nopeasta ja miellyttävästä palvelusta. Käytän teitä ehdottomasti jatkossakin, mikäli tarvitsen kulutusluottoa.

       -Nainen, 39, Pirkanmaa

Vakuudeton laina kaikkiin tarpeisiin

Lainasanasto

Mikä on BIC? Mitä tarkoittaa todellinen vuosikorko? Tähän osioon olemme koonneet laina- ja pankkiaiheisia sanoja ja käsitteitä, jotka saattavat olla osalle vieraita. Tutustu alla olevaan sanastoon ja tiedät enemmän. 

 

Annuiteetti tarkoittaa tasaerää. Annuiteettilaina maksetaan takaisin samansuuruisilla maksuerillä. Tämä tarkoittaa sitä, että alussa suurempi osa maksuerästä menee korkoihin ja pienempi osa lainalyhennykseen. Laina-ajan lopussa taas koron osuus maksuerästä on pieni ja lyhennyksen suuri.

Annuiteettilaina kts. Annuiteetti.

Autolaina otetaan nimensä mukaisesti auton tai muun ajoneuvon hankintaa varten. Monissa autolainoissa hankittu ajoneuvo toimii lainan vakuutena, mutta Halinon autolaina on vakuudeton.

BIC-koodi tai -osoite (myös SWIFT-koodi) on tunnuskoodi, jota käytetään tilisiirroissa. Jokaisella pankilla on oma uniikki osoitteensa. Esimerkiksi Nordean BIC-osoite on NDEAFIHH.

E-lasku tarkoittaa sähköistä laskua, jonka saat postitettavan paperisen laskun sijasta suoraan verkkopankkiisi. Voit itse valita Halino-lainalle e-laskutuksen omassa verkkopankissasi.

Euribor on Suomessa ja muualla Euroopassa yleisesti käytetty viitekorko. Euribor määritetään korkona, jolla suuret eurooppaalaiset pankit tarjoutuvat lainaamaan vakuudettomasti toisilleen.

Finanssivalvonta (lyh. Fiva) on suomalainen viranomainen, jonka tehtävänä on valvoa eläke-, luotto-, ja vakuutuslaitoksia.

Halens Yksityislaina on nykyään nimeltään Halino-laina. Halens Yksityislaina muuttui Halinoksi lokakuussa 2014.

IBAN on kansainvälinen tilinumeron muoto. Nykyään IBAN-muotoista tilinumeroa käytetään kaikkialla euromaksualueella.

Joustoluotto toimii luottokortin tavoin. Lainanhakijalla on myönnetty tietyn suuruinen luottoraja, jonka rajoissa hän voi tarvittaessa nostaa rahaa tililleen.

Juhlalaina on tarkoitettu tärkeiden elämäntapahtumien juhlistamista varten. Lue lisää miten voit hyödyntää Halinon juhlalainaa.

Kokonaiskorko kts. Vuosikorko.

Kulutusluotto tarkoittaa lainaa, joka on myönnetty yksityishenkilölle kulutustarkoitukseen. Kulutusluotto voi olla joko vakuudeton tai vakuudellinen. Kulutusluotoissa on monesti pikavippejä pidempi maksuaika ja suurempi lainasumma.

Lainamarginaali yhdessä viitekoron kanssa muodostavat lainan vuosikoron. Lainamarginaali pysyy lähtökohtaisesti samana koko laina-ajan, mutta viitekorko saattaa muuttua.

Lainan korotus kts. Lisälaina.

Lainan lyhennys tarkoittaa sitä kuukausittaisen maksuerän osaa, joka pienentää jäljellä olevaa lainasaldoa. Maksuerä koostuu lainalyhennyksen lisäksi korosta ja mahdollisesti hallinnointi- tai tilinhoitomaksusta. Halino-lainan maksuerässä ei ole tällaisia ylimääräisiä maksuja.

Lainan peruuttaminen tarkoittaa lainasopimuksen perumista ja lainasaldon palauttamista. Halino-lainan voit peruuttaa täysin kulutta 14 päivän kuluessa.

Lainaturva on vakuutus, joka turvaa vakuutuksenottajan lainanmaksukyvyn ikävissä elämäntilanteissa, kuten työttömyyden tai vakavan sairauden tapauksessa.

Lainavakuutus kts. Lainaturva.

Lisälaina on kyseessä silloin, kun henkilö hakee lainaa jo olemassa olevan lainansa lisäksi. Tällöin henkilön avoinna oleva velkasaldo ja kuukausittainen maksuerä kasvaa.

Lomalaina on laina, joka otetaan matkustamista varten. Lue lisää Halinon lomalainasta.

Luotto kts. Kulutusluotto.

Luottokelpoisuus arvioidaan kokonaisvaltaisessa luottoarviossa. Luottokelpoisuus perustuu muun muassa lainanhakijan ikään, asumismuotoon, vuosituloihin ja velkoihin. Luottokelpoisuuden perusteella määritetään hakijalle myönnettävän lainasumman ja jossain tapauksissa myös koron suuruus.

Luottotiedot ovat yksityishenkilön luottotietorekisterissä olevat tiedot, jotka kuvaavat henkilön luotonmaksukykyä ja -historiaa. Näitä tietoja hyödyntävät esimerkiksi pankit, teleoperaattorit ja muut tahot, jotka myyvät luotolla tavaroita tai palveluita. Suomessa luottotietorekisteriä ylläpitävät Bisnode Finland ja Suomen Asiakastieto Oy.

Luottotietokysely tarkoittaa yksityishenkilön luottotietojen pyytämistä luottotietorekisteristä.

Maksuhäiriömerkintä on maksujen laiminlyömisestä aiheutuva kirjaus yksityishenkilön luottotiedoissa. Merkinnän tehtävänä on estää maksuhäiriöisen henkilön pitkittyvä velkaantuminen. Suomessa luottotietorekisteriä ylläpitävät Bisnode Finland ja Suomen Asiakastieto Oy.

Maksuosoitus katso Rahalähetys.

Maksuvapaa kuukausi on tauko lainan takaisin maksamisesta. Maksuvapaan kuukauden korko lisätään kuitenkin velkasaldoon, mikä pidetään takaisinmaksuaikaa.

Matkalaina kts. Lomalaina.

Pankkisalaisuus on pankeissa käytössä oleva tapa suojata asiakastietoja. Asiakkaan kannalta pankkisalaisuus on osa yksityiseen suojaa. Eri maissa on erivahvuiset pankkisalaisuustavat.

Pikalaina kts. Pikavippi.

Pikavippi on summaltaan pieni ja takaisinmaksuajaltaan lyhyt laina. Pikavipit ovat alun perin peräisin Yhdysvalloista, jossa niitä kutsutaan palkkapäivälainoiksi (eng.  Payday loan)

Rahalähetys eli maksuosoitus on tapa lähettää rahaa ilman, että henkilön pankkitilinumero ei ole tiedossa. Rahalähetys lähetetään postitse ja sen lunastamiseen on monia tapoja. Rahalähetyksen voi lunastaa mm. verkkopankissa ja pankkikonttorissa

Remonttilaina haetaan kodin, vapaa-ajan asunnon tai muun kiinteistön remontointia varten. Lue lisää Halinon remonttilainasta.

SECCI kts. Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot.

Takaisinmaksuaika on se ajanjakso, jonka kuluessa laina maksetaan takaisin. Takaisinmaksuaika vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin, sillä korkoa veloitetaan koko laina-ajalta.

Tasalyhenteinen laina maksetaan takaisin erisuuruisin maksuerin. Nimensä mukaisesti lainaa lyhennetään aina samalla summalla. Alussa maksuerät ovat suuremmat ja pienenevät laina-ajan kuluessa, sillä koron määrä maksuerässä pienenee lainan lyhentyessä.

Todellinen vuosikorko ottaa huomioon kaikki lainasta maksettavat kulut. Vuosikoron lisäksi se huomioi muun muassa mahdollisen lainan avausmaksun, hallinnointimaksut ja muut vastaavat.

TUPAS on sähköinen tunnistautumisjärjestelmä. Kyseessä on niin sanottu vahva tunnistautuminen, jota voidaan käyttää esimerkiksi turvalliseen pankkiasiointiin.

Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot -lomake (SECCI) on kuluttajasuojalain edellyttämä dokumentti, joka pitää sisällään luotosta keskeiset, sopimusta sekä kuluttajan oikeuksia koskevat tiedot.

Vakuudellinen laina tarkoittaa lainaa, jonka saamiseksi lainanhakija on antanut lainanantajalle vakuuden. Tilanteessa, jossa lainanhakija ei kykene maksamaan lainaa takaisin, lainanantaja voi myydä lainan vakuuden ja siten saada rahansa takaisin. Esimerkiksi asuntolaina on vakuudellinen laina, jossa vakuutena toimii talo.

Vakuudeton laina on laina, jonka saamiseksi ei lainanhakijalta vaadita minkäänlaisia vakuuksia. Vakuudetonta lainaa hakeva ei siis tarvitse omaisuutta lainan saamiseksi.

Vertaislaina on laina, jossa myös lainanantaja on yksityishenkilö.

Viitekorko on julkisesti määritelty korko, jonka perusteella lainasopimuksen kokonaiskorko määritellään. Suomessa yleisesti käytetään viitekorkoina Euribor-korkoja. Viitekoron lisäksi asiakas maksaa lainasopimuksen mukaista lainamarginaalia.

Vuosikorko on lainasta maksettava hinta. Vuosikorko koostuu viitekorosta ja lainamarginaalista.

Yhdistelylaina otetaan muiden lainojen maksamista varten. Yhdistelylainalla maksetaan muut lainat kerralla pois, jolloin jatkossa maksetaan vain yhtä lainaa. Lainojen yhdistäminen yhdeksi lainaksi helpottaa monesti takaisinmaksamista sekä rahallisesti että ajallisesti.

Yhteishakija on lainasopimuksessa varsinaisen lainanhakijan lisäksi toinen hakija. He siis hakevat lainaa yhdessä ja ovat sen maksamisesta yhteisvastuussa.