Lomailua koronakesänä. Mitä tehdä, minne mennä?

perjantai heinäkuuta 17, 2020

Koronalomailua

Kesälomakausi vuonna 2020 on nyt kuumimmillaan. Kotimaan matkailu on päivän sana, sillä koronaviruksen vuoksi moneen maahan ei oteta turisteja, tai ainakin reissaamiseen sisältyy ylimääräisiä riskitekijöitä. Tässä blogissa muutamia ajatuksia mitä loman aikana voisi puuhailla.

Kotimaa tuo pohjoinen

Suomessa matkailua suositaan tänä vuonna. Maastamme löytyy monia hienoja lomakohteita ja tekemistä riittää. Monet hotellit ovat täyttyneet kotimaisista matkailijoista paikaten ulkomaisten asiakkaiden vajetta. Toisaalta esimerkiksi Helsingin hotelleissa on tilaa tänä kesänä tavallista enemmän.

Kaupunkien parhaita lomapäivien kohteita ovat esimerkiksi museot, joita löytyy moneen lähtöön. Sisätiloissa liikkuessa tulee toki huolehtia käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä kanssaihmisiin. Myös huvittelukohteet kuten Linnanmäki ovat avanneet ovensa rajoitetuin kävijämäärin. Elokuvateatteritkin ovat hiljalleen avanneet oviaan.

Mökkeily on kasvattanut suosiotaan

Oma mökki on monen suomalaisen haave. Etenkin tänä vuonna oma paikka ja rauha houkuttaa monia. Mikäli itsellä tai lähipiirillä ei ole mökkiä jonne voisi mennä, mökin vuokraaminen on myös erittäin hyvä vaihtoehto.

Edullisempi tapa päästä luonnon helmaan on retkeily Suomen luonnonpuistoissa. Majoittuminen onnistuu esimerkiksi teltan avulla, mutta päiväretketkin ovat kivoja tapoja viettää lomapäivää

Liikkuminen helpointa autolla

Joukkojen välttäminen on nyt suositeltua, mikä tekee joukkoliikenteen käyttämisestä tavallista vähemmän houkuttelevaa. Juna- ja bussivuoroissa kannattaa ainakin suosia vähemmän suosittuja aikoja, jotta turvavälien pitäminen onnistuu.

Autovuokraamot tarjoavat autojaan mielellään lyhyemmälle tai pidemmälle ajalle paikkamaan liikematkailijoiden vähentyneitä vuokrausmääriä. Se voi olla hyvä vaihtoehto mikäli omaa moottoriajoneuvoa ei löydy.

Silti ulkomaille?

Mikäli eristyksissä vietetty kevät on saanut ulkomaiden kaipuun kasvamaan sietämättömäksi, on sekin taas mahdollista. Moneen Euroopan maahan on taas mahdollista matkustaa, eikä karanteenia tarvita. Jos reissun jälkeen koronaan liitettyjä oireita ilmenee, on tärkeä huolehtia siitä ettei muita ihmisiä pääse altistumaan potentiaaliselle tartunnalle ja hakeutua testeihin.

Rahoitusta lomasuunnitelmiin

Kotimaanmatkailu voi tulla melko edulliseksi, mikä on lomabudjetille hyväksi. Jos kuitenkin tarvitaan lisärahoitusta, Halino voi tarjota edullista lomarahoitusta sopivan kokoiselle summalle. Halinon hinnoittelu on nyt kaikille lainasummille samanlainen: tasan 10 % nimellinen vuosikorko, joka on kirjattu sopimukselle jolloin väliaikaisen korkokaton päättyminen vuoden lopussa ei vaikuta maksettavaan korkoon. Koron lisäksi lainassa on tilinhoitomaksu joka riippuu lainasummasta, mutta on korkeintaan 12,50 € kuukaudessa.

Mukavaa kesää ja pysykää terveinä!

Takaisin